Contacteer ons

Wetcleaning

Wetcleaning

Wij bieden ook machines aan die geschikt zijn voor natwas. Dit is het nat reinigen van textiel die voorheen enkel voor droogkuis bestemd was. De machine kan dus zowel een klassiek wasprogramma als een natwasprogramma aan. Een heel interessante keuze als aanvulling in een wasserij of stomerij.

MEER INFO?

Wat is wetcleaning?

Wetcleaning vervangt voor heel wat stoffen en kledingstukken uw klassieke droogkuismachine met dure, chemische stoffen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken rond de veranderende wetgeving in verband met het gebruik van chemische stoffen. Wetcleaning is bovendien een zachte reiniging die kledij langer fris houdt. De kledij wordt tot in de diepste vezel gereinigd en de detergenten zijn biologisch afbreekbaar. Een milieuvriendelijk alternatief voor het reinigen van delicaat textiel. Het proces van wetcleaning in een natwasmachine gaat even snel als met oplosmiddelen. Ook in tijd hoeft u niet in te boeten. In aanvulling met afwerkapparatuur kan u een onberispelijk resultaat afleveren die uw klanten zeer tevreden zal stellen.

Voor- en nadelen natreiniging

Waarom zijn er dan nog droogkuismachines horen wij u denken? Eerlijk is eerlijk, ook wetcleaning heeft enkele nadelen. Ten eerste wordt bij wetcleaning slechts de helft van de capaciteit benut. De trommel mag dus maar voor 50% beladen worden. Dit betekent dat u voor een groot volume te reinigen kledij, een relatief grote machine moet aanschaffen. Ten tweede moet er ook meer aandacht besteed worden aan de afwerking. Het vraagt iets meer werk om de kledij terug in model te brengen. Met professionele afwerkapparatuur, is dit natuurlijk wel een makkelijkere klus. Ten derde moet het wasgoed verdeeld worden in meerdere wasprocessen. Zo zal wol bijvoorbeeld niet vervilten tijdens het reinigen. De kledij moet dus voorgesorteerd worden. Ten laatste zijn sommige stoffen niet bedoeld om in contact te komen met water. Zelf de geringe hoeveelheid water die bij wetcleaning wordt gebruikt, kan al te veel zijn. Ook gecombineerde kledingstukken zoals blazers en colberts, zijn moeilijker te reinigen met wetcleaningtechnologie. Wilt u hulp bij uw keuze voor wetcleaning of klassieke reiniging met oplosmiddelen? Contacteer ons via het contactformulier en wij geven u vrijblijvend advies.